Страницы

середа, 28 червня 2023 р.

Діти та домашні улюбленці: як обрати тварину для сім'ї

 

Діти та домашні улюбленці: як обрати тварину для сім'ї


«Мама, купи мені цуценя!" Як часто батьки невпевнено заїкаються у відповідь на прохання своїх дітей. Адже, чотириногі вдома - це додаткові зобов'язання для всієї родини, хоча, в той же час, видатні вчителі та супутники життя для дитини.

Рішення має бути добре зваженим. Розплідники та притулки для тварин повні «необдуманих рішень» . Новорічні свята - найбільш непідходящий час для розширення сім'ї: це період повного божевілля. Асоціація тварини з подарунком небезпечна, тому що може привести дитину до неправильного поводження із нею.

При прийнятті рішення про покупку домашньої тварини вся сім'я повинна бути згуртованою і налаштованою на те, аби прийняти нового «члена сім'ї», який, безсумнівно, стане джерелом компанії та веселощів, але з його появою з'явиться ряд зобов'язань і турбот .

Ці турботи сильно різняться в залежності від тварини. 

Золота рибка, безумовно, вимагає менше уваги, ніж собака або кошеня! Вибір повинен бути добре продуманий і зважений не тільки стосовно побажань, але і простору, який буде запропоновано тварині, і можливості задоволення всіх його потреб. 

Не кожен може тримати сенбернара вдома! Також деякі тварини, такі як гризуни (хом'яки, морські свинки...) або маленькі птахи, вони повинні утримуватись у відповідних клітках, які слід регулярно чистити. Собак потрібно часто вигулювати, і якщо дитина маленька, вона не зможе подбати про це самотужки.   

Звичайно, тварина підсилює почуття відповідальності у дитини, яка буде обіцяти батькам золоті гори на питання «хто буде його вигулювати або годувати?» 

Але, всі ми знаємо з особистого досвіду, що ці обіцянки згодом перестають виконуватися. Правильно, щоб дитина допомагала у догляді за твариною, а ваше завдання навчити її цьому. Звичайно, з більшою охотою вона буде допомагати, якщо обрана тварина буде саме тим улюбленцем, про яку вона мріяла. 

Як обрати?

Щоб зрозуміти, яка тварина найбільше підходить для вашої дитини, важливо враховувати не тільки її побажання, але і вік. Зазвичай, діти починають просити купити вихованця в період відвідування дитячого садка. У цьому віці діти розуміють і можуть практикувати те, чого їх навчають, що їм пояснюють, але вони також бувають імпульсивними, що може налякати тварину.

Дрібні тварини, такі як хом'ячки та кролики дуже приваблюють дітей, тому що вони нагадують плюшевих іграшок, і діти з ними так часто і поводяться, на що тварини дратуються і можуть вкусити. З цієї причини доцільно почати привчати дитину до покірних тварин, які вимагають невеликих зусиль.

Почати можна із золотої, або будь-якої іншої рибки 

Це один з найменш вимогливих домашніх улюбленців, який стане хорошим прикладом для дітей, що навчаються доглядати за іншими живими істотами: годувати їх, стежити за самопочуттям, перевіряти температуру води. З очищенням акваріуму та зміною води, звичайно, буде допомагати хтось із дорослих, або можна скористатися послугами професіоналів.

Наступним кроком може стати собака або кішка

Існує нескінченна кількість порід собак та кішок, і ви можете звернутися до експерта або почитати в інтернеті відгуки та характеристики тих, які вам подобаються найбільше, щоб зрозуміти, чи підходить ця тварина для вашої родини і дитини. Крім породистих розплідників, існують притулки домашніх тварин, де живе багато кішок і собак змішаної породи, які просто чекають господаря, готового їх полюбити.   

Розмір

Дітей часто приваблюють дуже милі цуценята, але коли вони стають дорослими, вони стають справжніми гігантами. Тому розмір тварини є параметром вибору, який не можна недооцінювати. Ви не тільки повинні мати достатньо місця для улюбленця, але чим більше тварина, тим більше вона їсть, тим дорожче її утримувати. Економічну сторону сьогодні не можна не враховувати.    

Простір

У той час як кішку можна легко тримати вдома, де у неї буде свій горщик, собаці, особливо великого розміру, може знадобитися своє власне місце на подвір'ї. Якщо ви живете в квартирі, розгляньте тип собаки, яка живе без проблем в квартирі. Варто враховувати, що собаку будь-якого розміру потрібно щодня вигулювати, і для цього потрібно знаходити час та місце.   

Характер

Характер тварини є фундаментальною характеристикою при виборі. Наприклад, серед кішок є більш мирні породи, такі як перські кішки або мейн-кун. Якщо діти активні, краще уникати кішок сіамської породи, тому що вони мають мстивий характер. Собак обирайте породи лабрадор, ретривер або бордер-коллі, вони відмінно грають з дітьми, не будучи агресивними.    

Альтернативою собакам та кішкам є кролики

Навіть якщо вони проводять більшу частину свого часу в клітках (які повинні бути відповідного розміру), кроликам потрібно бувати деякий час на відкритому повітрі. Кролики - гризуни, контролюйте їх поруч з електричними дротами!       

Всім цим тваринам потрібно робити планові вакцинації та ветеринарні огляди, а також дарувати багато уваги та любові

На жаль, занадто часто трапляється так, що тварина дається в якості "компенсації" за відсутності батьків. Без належної взаємодії у дитини може розвинутися схильність до насильства та зниження емпатії. Це завдання батьків - встановити відносини між дитиною та її вихованцем, тварина не повинно грати роль няні. Батьки завжди повинні бути присутніми у вихованні тварини і контролювати дитину . 

Немає коментарів:

Дописати коментар