Страницы

субота, 8 липня 2023 р.

Перша допомога при сонячний опіках. Як відновити шкіру.

 

Перша допомога при сонячний опіках.

Як відновити шкіру.

Літній сонячний опік на річці, в поході або на «дачно-городніх» роботах – річ не тільки неприємна, але і досить небезпечна – особливо це стосується дітей та підлітків. Сонячні опіки, отримані у дитинстві, істотно підвищують ризик раку шкіри в подальшому. Тобто, навіть якщо доросла людина вже не «опалюється» сонцем і навіть взагалі не загоряє, але в дитячому віці у неї були сонячні опіки – ризик розвитку раку шкіри у неї вже не знизиться.

 

Звичайно, найкращий спосіб уникнути сонячного опіку – не виходити на відкрите сонце :) Ну, як мінімум, з 11:00 до 15:00 – у цей проміжок часу сонячні промені особливо агресивні. Крім того, потрібно користуватися сонцезахисними засобами, оновлюючи їх після кожного купання. Але, припустимо, що сонцезахисного засобу під рукою не було і ваша шкіра все ж таки постраждала. Через скільки проходить сонячний опік? Це залежить від ступеню збитку, нанесеного вашій шкірі сонцем. Симптоми сонячного опіку будь-якого ступеню починають розвиватися через 2-4 години після часу, проведеного на сонці.

 

Чим врятуватися від сонячного опіку – аптечні засоби

Перша допомога при сонячному опіку по «класиці» доказової медицини складається з декількох послідовних етапів:

 

·        охолодження;

·        зволоження;

·        знеболення та зняття запалення (якщо вони доставляють дискомфорт – а вони зазвичай його доставляють).

Після цього потрібно просто чекати відновлення шкіри, яка зазнала «сонячного стресу».

 

Щоб допомогти шкірі, та й всьому організму швидше впоратися з проблемою, можна звернутися до сучасного аптечного арсеналу.


Немає коментарів:

Дописати коментар